Billedserie: Fra Sønderportsgades Produkt & Marskandiser forretning til Yoga Studio Ribe - 1 års fødselsdag

I anledningen af, at Studio Ribe fejrer 1 års fødselsdag denne uge er der lidt sødt & sædvanlig hygge på programmet i studiet.

Derudover ser vi her tilbage på året der gik (og endnu længere faktisk, da lokalerne husede "Sønderportsgades Produkt & Marskandiser forretning" - gad vide hvornår det var og hvad er en Marskandiser i det hele taget... Siden hen var der sadelmager, hudplejeklinik, køreskole og måske du kan huske der har været andet i huset her der dateres tilbage til 1500 tallet... 

Ja masser af liv og ånd i Sønderportsgade 21B og det mærker vi også idag. Et smukt sted at praktisere yoga, at stoppe op, at tune ind, at passe bedre på os selv således, at vi kan passe bedre på hinanden. 

1 år er gået og herunder en lille billedserie fra starten, hvor jeg første gang så lokalerne med mine søde udlejere, til den dag hvor vi testede lokalernes kapacitet med 16 mænds deltagelse i et event (!), til indretningen af det nuværende studie som du kender det (eller kan komme til, du er mere end velkommen til at starte en praksis her). 

Tillykke til Yoga Studio Ribe og tak til alle jer der praktiserer.

I gør verden til et bedre sted, for vi må starte med os selv.

Månedens 100% naturlige æteriske planteolie: Økologisk Lavendelolie - beroligende, antiseptisk og cellefornyende virkning

Slip dig selv, dine sanser, dine lunger, dine omgivelser (børn!) fri fra kemikalier på kroppen og i hjemmet. Skån miljøet, skån dig selv, det hele hænger sammen!

Nu kan du købe æteriske planteolier hos Studio Ribe. Og jeg hjælper selvfølgelig med "hvordan & hvorledes" hen af vejen. Lad os skabe bevidsthed om mere bevidste valg for os selv og vores omverden sammen.

Månedens 100% naturlige æteriske planteolie: Økologisk Lavendelolie - beroligende, antiseptisk og cellefornyende virkning.

Økologisk lavendelolie 79 kroner

Økologisk lavendelolie 79 kroner

Duftlampen i sten koster 199 kr (fås også i porcelæn eller keramik til 149 kr)

Duftlampen i sten koster 199 kr (fås også i porcelæn eller keramik til 149 kr)


Min personlige brug af lavendel-olie:

- Hudpleje: Nogle dråber blandet i vegetabilsk olie til huden (jeg bruger især abrikos & kokosolie)

- bekæmpelse af søvnbesvær/finde ro: En dråbe under hovedpuden eller i gardinerne i soveværelset mod søvnbesvær eller blot for at finde ro (og god duft i soveværelset)

- Miljøvenligt og naturlig tøjvask: Nogle dråber sammen med allergivenlig parfumefri vaskepulver for rent lavendel-duftende vasketøj (jeg har netop vasket øjenpuder og tæpper hos Studio Ribe således)

- Rengøring: Et par dråber på Støvsugeposen så det dufter af en blomstereng efter rengøringen eller i en forstøver med vand som naturligt rum-opfrisker

- Aroma terapi & duft: Et par dråber sammen med vand i en smuk keramisk duftlampe (kan købes hos Studio Ribe fra 139 kroner) for dejlig duft i stuen, køkkenet, badeværelset når du vil

lavender-uses-oil.jpg

Mere om æteriske olier:

De æteriske olier findes i mange lægeplanter, i frugtskaller, i barken på bestemte træsorter og i visse blomster. Olierne udvindes fortrinsvis ved vanddamp-destillation af de friskhøstede planter eller ved presning af skallen. Udvinding er en omkostningsfuld proces, hvor der indgår store mængder planteolie.

Rene æteriske olier er 100% naturlige planteolier og de er derfor koncentrerede og anvendes dråbevis eller i små mængder. Æteriske olier bruges ikke ufortyndet på huden, men fortyndes med f.eks. vegetabilsk olie til krops- og massageolie. De kan anvendes i næsten alle former for naturkosmetik og til aromaterapi, samt som smagsgivere i slik.

Vil du vide mere må du altid spørge mig og det jeg ikke ved, vil jeg finde ud af. Ligeledes kan jeg bestille olier hjem som du mangler, selv hvis de ikke er på mine hylder.

Bare for i dag – lad os gøre en forskel for os selv inden det er for sent

I anledningen af min fødselsdag, poster jeg årets første Mindfulness Klumme. De vil fremover blive postet her på siden, hver måned. 

Forleden læste jeg en inspirerende fortælling i avisen, om en oliemillionær her fra området, der efter en blodprop tog livsstilen og hverdagen til overvejelse. Dette førte til ændringer, der nu betyder daglig yoga praksis, lavere tempo og en sundere kost inspireret af den Ayurvediske filosofi, også kendt som indisk medicin. Inspirerende at høre fortællingen om en person, der har opnået så stor succes i livet målt på de moderne måske meget maskuline værdier, og alligevel har erkendt at det ikke ubetinget er her lykken og opskriften på det gode liv findes. Vi har vel alle på et eller andet tidspunkt i livet tænkt, at hvis bare jeg havde millionerne på kontoen, så ville jeg være lykkelig og livet ville være en leg. Men som de fleste før eller siden finder ud af, så kan godt helbred, sindsro og vedvarende tilfredshed i livet ikke købes for penge. Man kan sige, at man med penge kan købe sig mere frihed og tid til at praktisere. For i denne moderne & fortravlede tidsalder er det faktisk en hård praksis at gå i mod strømmen og tage ansvar for eget helbred, egen sindsro og egen vedvarende tilfredshed her i livet. Det kommer i hvert fald, per min erfaring, ikke flyvende af sig selv. Det gør fast food, fast living og fast consumption (forbrug) dog næsten til gengæld disse dage og disse ”fælder” til kortvarig lykkerus har det med på længere sigt at give os dårligere helbred, mere uro og større utilfredshed med livet.

Man behøver bestemt ikke millioner på kontoen for at praktisere en mere rolig, minimalistisk og bevidst tilværelse. Start med en lille ændring i dag, der kan sprede sig som ringe i vandet i dit liv.

Vi må praktisere når tingene går godt, for så er vi forberedt når tingene går dårligt
Jeg priser mig selv lykkelig for, at jeg i en meget tidlig alder har realiseret at drømmen om millionerne og de mange luksusgoder det kan medføre, ikke er det jeg har brug for, for at være lykkelig. Jeg har brug for mit helbred, min sindsro og tid med dem jeg har kær. Jeg har praktiseret i mange år. Yoga, zen-buddhisme (mindfulness) og positiv tænkning. Og jeg praktiserer stadigvæk hver dag, på måtten men også hvor som helst når som helst. Jeg har af lært, at vi virkelig bør praktisere når tingene går godt, for så er vi klar når tingene går dårligt, med vores praksis på rygraden kan vi bedre håndtere kriser som måske er uundgåelige i et menneskeliv.

Fortællingen om yoga millionæren er ikke unik, faktisk læser jeg mange historier om folk, der ligeledes er ”vågnet op” og har taget deres prioriteringer eller livsstil op til overvejelse – efter en krise i livet, fx sygdom (en af mine favorit forfattere Eckhart Tolle, har en lign. fortælling og har skrevet Nuets Kraft som er en bog, der har ændret både mit eget og min partners syn på livet og det at være til i nuet).
Det er i en krise, at vi bliver konfronteret med nogle ting vi måske i årevis har ignoreret. Kroppens små signaler vi ikke har lyttet til fordi vi ”lige var så godt i gang” eller ikke kunne tage os sammen. For de heldige kommer der et ”wake up call” og man får en chance til – og forhåbentligt bruger man denne chance til at starte på en frisk og realisere at livet er nu, ikke i fremtiden når endnu et mål om penge eller status er opnået eller når man lige får tid til at tage sig sammen.

Det er virkelig vores individuelle ansvar at gøre det der skal til for, at vi lever på bedste vis, ikke samfundets eller vores partners. Og vi må huske, at det er en praksis, dvs. Ikke bare en følelse af velvære vi kultiverer når vi føler velvære, nej vi bliver nødt til at praktisere selv på dage, hvor både krop & sind viser modstand.  Og personligt kan jeg fortælle, at især på dage hvor tingene virkelig er op af bakke og jeg ikke vil konfronteres med min krop eller mit sind, så mærker jeg allermest positiv effekt af min praksis.

Bare for idag, rusk lidt i dig selv inden det er for sent
Jeg ønsker at flere ville ”vågne op” uden at der skal en krise eller et traume til. Jeg har til tider lyst til blidt, at ruske nogle folk omkring mig og vække deres bevidsthed omkring det faktum, at de er i live og livet er et mirakel.  Hvis vi ikke kan se det, så har vi glemt hvor godt vi er designet til at have det – i kroppen og i sindet. Vi har glemt den naturlige følelse af velvære, når vi er i fred med os selv, vores medmennesker og virkeligheden. Vi har glemt noget i travlheden, i vores materialistiske ræs, i vores misbrug af substanser som sukker og alkohol, i vores afhængighed af tv og anden konstant underholdning, i vores søgen på mere, i vores evige og konstante ”gøren”. Vi har glemt, bare at være. Være til. Have tid. Have livsenergi. Er det virkelig utopi?

Så bare for i dag vil jeg invitere dig til at gøre en forskel for dig selv. Tage et hvil, gå en tur, tage dig rigtig god tid med din kære, meld dig til det kursus du længe har overvejet, gør noget for dig.

Bare for i dag, beslut dig for at livet er nu, ikke i fremtiden når det måske er for sent.

Namaste

Line

IMG_4085.JPG
 
Peace-Quotes-43.jpg