Yoga is the practice of Body & Mind - Yoga er styrketræning for krop og sind (with Danish guest blog post by male Yogi in Ribe)

More and more people in our Western societies seem to realize that it's important to work on our mental health - just as most of us work on our physical health: we work out, we run, we eat healthy, we take supplements - and even when we have a big night out we balance our lifestyle and drink lots of water the day after... I know these examples can be related to both physical AND mental health but for many people the physical part is the one we WANT to work on and we know HOW to work on. The mental part is just as important but HOW to train, feed and work on the mental health?

How to "train" the mind

Positive thinking is a good one. I once read that we need to consider our mind as a beautiful garden. A garden we look after, take care of and love. Negative thoughts shouldn't be allowed to grow in our garden and we have to stop feeding them. When they occur try to stay present, observe them and gently push them aside - turn them into positive thoughts if possible. I really like this analogue and I try to take care of "my garden" every day. My main tool to train my mind is Yoga.

The Practice of Yoga for Mind & Body... and it´s for EVERYONE - also men

Yoga is a fantastic tool for working on both physical & mental health. In yoga we stretch, we bend, we release and we grow stronger physically. We also concentrate, we meditate, we observe our thoughts and we grow more stable mentally. Physically & Mentally side by side just like Yin & Yang.

Yoga is for everyone, really. Age, physical abilities and gender.

In the coming week, I start 3 new Yoga classes in the local Fitness Center (Fitness World) and while the world of modern fitness centers may not have the most "yogic" ring to it, I find that the diversity of members in a gym is huge. It's for everyone. And so it the Yoga revolution: For everyone EVEN FOR MEN... (Did you know that my boyfriend is one of my most loyal yoga students?).

Check the new Ribe Yoga schedule HERE

Below is a Danish article written by one of my yoga students in Ribe. A man. Who is passionate about his mental health just as must as his physical health. And passionate about Yoga. Come join me, Thomas the author and Casper the Fitness World Manager for yoga sessions in Ribe from next week.

Namaste Friends! 


Yoga er styrketræning for krop og sind

Thomas Nielsen

Hvis Kasper er mig for 6 år siden, så havde jeg grinet af ham, siger Thomas Nielsen, stress og depressionsramt - og kigger på Casper. Lederen af Fitness World i Ribe er med for første gang. Yoga-instruktøren Line har overtalt ham til at deltage. Han skal vide, hvad det er, har hun forklaret ham.

”Yoga! – det er ikke min målgruppe”, ville jeg storgrinende há sagt til ham og vendt om og gået min vej forklarer Thomas. Den lille gruppe trækker da også en del nysgerrige blikke fra de andre fitness dyrkere denne onsdag aften.

Dengang kørte mit liv med 140 km/t. fortsætter Thomas. Bogstavligt talt, når jeg skulle nå at hente min datter i institution her i Ribe, inden den lukkede. Jeg kunne det hele. Koncert i Hamburg. Madonna koncert i Horsens. Fodbold i København. Tur til Barcelona med fruen fortæller Thomas.

Og så trænede jeg til en halv-marathon. ”Heldigvis kun en halv-marathon! I dag er det jo kun en ironman der tæller” udbryder han.

Det hele ramlede for Thomas en hverdagsmorgen. Lang tids mistrivsel på arbejde og et aktivt familie og fritidsliv kulminerede på gulvet. ”Jeg lå og rystede. Jeg kan huske, at jeg havde lyst til at græde. Men jeg kunne ikke huske, hvornår sidst havde grædt. Kan man glemme at græde – kan jeg huske jeg tænkte”.

Thomas har siden brugt fem år på at komme på fode igen. Stress, angst, søvnløse nætter, det offentlige system, tre psykologer, hypnose, praktik, tilbagefald og senest sværd depression.

”Jeg har fået respekt” siger Thomas. Respekt for de energier der er i verden omkring os. Jeg har mærket dem. Jeg har mærket energien blive suget ud af mig i løbet af 20 sekunder. Jeg har mærket dem flyde rundt i kroppen. Og nu har yoga lært mig at dirigere dem rundt i min krop med mit åndedræt siger han og kigger på Line.

Line er netop vendt tilbage til Ribe, efter 5 år i København efterfulgt af 5 år i udlandet. Det sidste af de 5 år ude i verden brugte hun på at fordybe sig i yoga og blive instruktør. ”Min kæreste og jeg stod af ræset” fortæller Line – jeg havde aldrig troet at jeg skulle komme her tilbage til Ribe. Men vi trængte til fred og ro i vores hverdag. Let tilgang til friske råvarer og den skønne natur.

Line vil gerne have udbredt yoga til flere i Ribe og omegn. Rigtig mange træner og nogle strækker måske også deres muskler ud efter træningen. Yoga er jo blandet andet en slags udstrækning af musklerne. Men i særdeleshed også udstrækning af sindet. Yoga giver dig ro. Yoga strækker dit sind, så det holder længere, forklarer Line.

Line og Thomas mødte hinanden til Lines udendørs Shanti Yoga hos Ribe Byferie i løbet af sommeren og de to har nu overtalt Kasper til at prøve yoga i Fitness World i løbet af efteråret.

Yoga er for alle. I sidste uge var vi kun mænd i en af mine timer siger Line med et smil.

Og hvad synes den nye mand på holdet, Centerleder Casper så til introtimen:

”Det var noget helt andet, end jeg havde regnet med! Jeg ved jo godt jeg skal strække ud. Men jeg får de jo ikke gjort. Min krop trængte virkelig til det. Men den største forandring er i mit hoved. Jeg var træt og uoplagt, inden vi gik i gang. Nu er jeg helt afslappet og klar i hovedet!” siger Casper med overraskelse i stemmen.