PRACTICE NOW: Yoga Terapi III Video Blog - basis Yoga praksis med Pranayama vejrtrækningsøvelser (DANISH ONLY)

Denne uges yoga video blog er en basis praksis på ca 50 min med introduktion til Pranayama - vejrtrækningsøvelser. Vejrtræknings-øvelser er en stor del af yoga praksis - oprindeligt en lige så stor del som de fysiske øvelser vi bedst kender som værende Yoga her i den vestlige verden. Vejrtrækningens effekt på kroppen & sindet både under og efter aktiv yoga praksis er meget fascinerende. Man siger at ved at lære vejrtrækningen bedre at kende kan man lære "yoga-sproget" bedre at kende. Vær' tålmodig, åben og nysgerig.

Husk på altid at mærke efter i din egen krop under yoga praktisering - vi er alle forskellige så lyt til din krop og juster stillingerne så de passer til dig og det du nu kommer med i bagagen. Ved hjerte-problemer eller meget højt blodtryk skal du tage det lidt med ro i den pulserende vejrtræknings-øvelse jeg introducerer i dagens video.

Denne uge har jeg fokuseret på

  • Vejrtrækningsøvelse: Beroligende & afslappende
  • Vejrtrækningsøvelser: Aktiverende & varmende
  • Flyde fra stilling til stilling i det vi kan kalde et flow (en slags "meditation i bevægelse")
  • Hofteåbner