Back to All Events

Rødding Hold: Meditation & Blid Yoga for Begyndere


I maj måned er meditationen i fokus - kom og deltag i Meditation & blid yoga hver anden uge i maj hos Klinik for Fysioterapi i Rødding - ingen forkundskaber nødvendigt.

Indhold:
Fokus på forløbet er meditationsteknikker og praksis af koncentration. Vi vil dog hver gang praktisere en smule blid fysisk yoga - for at løsne op i kroppen og for at overkomme den rastløshed, der kan være vores største udfordring i forhold til at finde ro i vores meditationspraksis. Vi slutter hver gang af med en afspænding, kendt for healende og restituerende effekt, så vores praksis kan sætte sig fast i de dybere lag i din bevidsthed og have længerevarende effekt.

Der vil være mulighed for at sidde på en stol, meditationspude, op af væggen, liggende eller en kombination så vær ikke bekymret, hvis du ikke er "god" til at sidde lang tid på gulvet.

Yoga, meditation og mindfulness bliver mere og mere anderkendt i vesten, som et middel til at mindske fysiske & mentale ubalancer. Ubalancer der ofte manifesteres som smerter og problemer i den fysiske krop. Kom og mærk effekten på egen krop & sind.


Praktisk info

Periode: Onsdag 2. maj, onsdag 16. maj og onsdag 30. maj (3 gange)

Tidspunkt: 14.15 - 15.30

Niveau: Alle

Underviser: Line Fricke

Antal deltagere: mindst 5 maks 10

Adresse: Klinik for Fysioterapi, Søndergyden 15.

Pris: 100 kroner per gang / 60 kroner med henvisning til fysioterapi

*Prisen er inkl. udstyr


Tilmeld

Kontakt Klinik for Fysioterapi Rødding

7484 2526

 roedding-fys@live.dk


1-Mediyoga-Medisinsk-Yoga-Oslo-Asker-Drammen-Yogis-world-e1410273804403.jpg

Mere om forløbet og om det at meditere

At meditere er ifølge yoga filosofien ikke noget vi kan praktisere. Vi kan derimod praktisere dyb koncentration og så "sker" meditationen når vi er dybt nok i vores praksis.

Vi koncentrerer os om ét fænomen af gangen og vil bruge forskellige teknikker gang for gang - fx vejrtrækning, mantras, fokuspunkter. Det handler først og fremmest om at tage kontrollen og fokusere sindet, der oftes flyver rundt som et blad i vinden og bliver trukket i alle mulige retninger, dernæst handler det om at slippe kontrollen og bare "være". Meditation er ikke noget vi kan vinde i eller blive den bedste til. Meditation er en praksis af disciplin, af koncentration og af bare at kunne "være" med os selv og det der nu er. 

Teknikkerne og den meditative bevidsthed kan med praksis, hurtigt blive en naturlig del af vores hverdag. Det kan bidrage med, at vi kommer tættere på os selv og lære os selv bedre at kende. Vi kan med vores praksis finde overskud, klarhed og ro igennem en måske hektisk hverdag, hvor vi hele tiden skal præstere og "gøre". 

På dette forløb vil vi sammen udforske forskellige meditationsteknikker rodfæstet i både yogaen og Buddhismen - og vigtigst af alt praktisere dem sammen. Vi vil dele erfaringer, udfordringer og udvikling.

Begyndere er velkomne og du behøver ikke kende til yoga eller meditation